Quantcast
Channel: Monitorizare Campanii
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Ce informaţii obţinem din rapoartele Facebook?

$
0
0

Să zicem că ești un administrator de pagină. Publici conținut, link-uri, fotografii, statusuri normale etc. Apoi vrei să raportezi această activitate și de asemenea, vrei să o optimizezi. Așa că te apuci să notezi reach-ul fiecarei postări, numărul de like-uri și numărul de share-uri. În funcție de datele acestea, îți dai seama ce conținut preferă fanii paginii tale și îl poți optimiza. Dar ce faci cu link-urile? De unde știi câte click-uri s-au dat pe link-urile tale? În plus, cum măsori feedback-ul negativ, în caz că nu ai comentarii? Facebook îți oferă toate informațiile astea, dar în rapoarte pe care le salvezi în calculator.

Raportare Insights

Cum realizez un raport Facebook?

Mergi pe pagina pe care o administrezi. În panoul de control, vei găsi o fereastră numită “Insights”. Apeși pe “see all”. Aici găsești grafice foarte drăguțe și cifre despre activitatea paginii. Cu toate acestea, nu găsesti toate datele menționate mai sus. Așa că o să apăsăm pe butonul “Export Data”.

Raportare Facebook

Acum ai două moduri în care poți genera raportul. Poți genera un raport la nivel de pagină sau un raport la nivel de postări. Raportul poate fi exportat în format .xls sau .csv.

Raportare Facebook

Raportul la nivel de pagină

raport-insights4Ne oferă informații despre fiecare zi din perioada listată. Astfel, putem afla:
-Câte like-uri avea pagina într-o anumită zi;
-Câte like-uri noi a primit pagina în fiecare zi;
-Câte “povești” s-au realizat în fiecare zi (prin povești înțelegem orice acțiune a unui utilizator, legată de pagina ta, like, share, tag, comment, răspuns la poll etc.)
-Numărul de unlike-uri primit în fiecare zi la pagină ;
-Reach-ul organic, viral și plătit (numărul de persoane la care ai ajuns prin intermediul paginii) ;
-Impresiile organice, virale și plătite (numărul de afișări pe care l-ai atins prin intermediul paginii) ;
-Sursele din care vin like-urile (din search, direct de pe pagină, de pe telefonul mobil, din “povești” realizate de fani etc.) ;
-Reach-ul după tipul de “poveste” (mențiuni, postări ale fanilor, postări de pagină etc.) ;
-Numărul de like-uri din anumite zile, în funcție de vârstă și sex ;
-Numărul de like-uri din anumite zile în funcție de țară sau oraș ;

Pornind de la cele de mai sus, raportul este mult mai detaliat. Ne oferă informații pe zile, pe săptămână, pe lună, ne oferă și informații combinate din cele de mai sus. Este foarte util pentru a conștientiza care este publicul tău actual al paginii, cât de loial îți este și cât de mult apreciază și interacționează cu pagina la nivel general.

Raportul la nivel de postări

Raportare FacebookNe oferă informații despre fiecare postare în parte. Astfel, putem afla:
-Câte postări de tip fotografie, link sau status am avut ;
-Reach-ul organic, viral, plătit și total al fiecărei postări ;
-Numărul de interacțiuni cu utilizatorii fiecărei postări ;
-Numărul de feedback-uri negative ale fiecărei postări;
-Feedback-ul negativ al fiecărei postări (de tipul “hide story”, “report spam ” și “x button”);
-Numărul de like-uri, comentarii și share-uri ale fiecărei postări;
-Numărul de click-uri pe care le-a avut postarea (regăsim “links”; “Photo views”, “video views” și “other clicks”).

Pe lângă cele de mai sus, dacă avem o pagină globală, putem vedea limba, orașul și țara, în cazul în care postarea a fost targetată. De asemenea, regăsim și link-ul fiecărei postări, iar asta ne poate ajuta pentru o raportare mai bună.

Concluzii:

Insights-urile de la Facebook ne oferă o parte din toate informațiile pe care le deține și la care putem avea acces. În plus, ne oferă grafice drăguțe cu evoluția postărilor, like-urilor și reach-urilor. Cu toate acestea, avem nevoie de o centralizare mai detaliată a tuturor informațiilor. Pentru asta folosim rapoartele de la Facebook. Pornind de la informații de bază, putem realiza legături între informații și putem să folosim filtre în Excel ca să urmărim doar ce ne interesează într-un moment anume.

Desigur, toate aceste informații au cu adevărat valoare atunci când sunt corelate cu strategia și obiectivele unei campanii integrate sau unei campanii de Social Media Marketing. Altfel se obține doar o statistică și atât.

FacebookLinkedInTumblrPinterestEmailPrint.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images